آشنایی با انواع چای خوش طعم گیاهی
نوشته شده توسط : هاتف

در بین چای‌ها، خصوصاً برای ما ایرانی‌ها، بطورکلی می‌توان گفت نوشیدن چای معمولی، طرفداران زیادی دارد. اما به جز چای معمولی، چای‌های گیاهی دیگری هم هستند که جنبه دارویی دارند.

 


 

 

چای قند پهلو

 

دلایل زیادی وجود دارد که ما از یک فنجان چای داغ لذت ببریم. ما عطر گونه‌های مختلف چای را دوست داریم، در دست گرفتن یک لیوان چای داغ و مزه مزه کردن چای، یک راه عالی برای رسیدن به آرامش است و مهم‌تر اینکه، پس از گذراندن یک روز پر دغدغه، بهترین معجون برای رفع خستگی و تجدید قوای جسمی است ...

در بین چای‌ها، خصوصاً برای ما ایرانی‌ها، بطورکلی می‌توان گفت نوشیدن چای معمولی، طرفداران زیادی دارد. اما به جز چای معمولی، چای‌های گیاهی دیگری هم هستند که جنبه دارویی دارند و خواص آن‌ها درمان بیماری‌های متعددی را موجب می‌شوند.

تذکرات در مورد چگونگی دم کردن چای‌های گیاهی:

1. برای دم کردنی‌های گیاهی بهتر است از قوری‌های چینی یا شیشه‌ای استفاده شود.

2. قوری را روی حرارت غیر مستقیم کتری یـا سماور قرار دهیم.

3. برای دم کشیدن، 15 دقیقه کافی است اما هر چه بیشتر دم بکشد بهتر است.

4. چای را صاف نموده و میل نمایید.

5. دم کشیده و صاف کرده این چای‌ها، تا چند روز قابل مصرف است.

توصیه‌هایی در مورد نوشیدن انواع چای

1. زیاده‌روی در مصرف هیچ‌کدام از چای‌ها، مفید نیست ولی آنچه شامل همه‌ی آن‌ها می‌شود این است که انواع چای‌ها، خاصیت ضد پیری دارند.

2. بهتر است از چای‌هایی استفاده شود که بدون مـواد افزودنی همچون رنگ دهنده و طعم دهنده‌ها باشد.

3. جهت کاهش مضرات چای، بهتر است با مصلح آن مصرف شود. مصلح چای، دارچین و یا هل است

4. هرگز فراموش نکنید که مصرف یک نوع چای گیاهی به طور مداوم، باعث بروز عوارض زیادی می‌شود. از این رو پیشنهاد می‌شود در طول هفته، چای‌های گیاهی مختلفی که برای شما مفید هستند را بنوشید تا دچار عوارض ناشی از مصرف زیاد آن نشوید. به طور مثال: خوردن چای معمولی به طور مداوم باعث خشکی روده و معده، خشکی سر و سرد شدن مغز، بیماری‌های کبدی، استسقاء، گرفتگی عضلات و کمبود آهن می‌شود. خوردن قهوه به طور مداوم باعث اعتیاد به کافئین، ناآرامی، سردرد، بیماری‌های کبدی می‌شود. خوردن گل گاوزبان هم به طور مداوم، باعث تپش قلب و کم شدن سوی چشم می‌شود.

آشنایی با برخی چای‌ها

چای بادرنجبویه (طبیعت بسیار گرم)

خواص: در بعضی مزاج‌ها بالا برنده فشارخون، مقوی قلب و اعصاب، خون ساز، تقویت کننده سلول‌های مغزی، خـواب آور، آرام بخش، نشاط آور، ضد بوی بددهان.

طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات

تذکر: افرادی که دچار فشار خون هستند، با احتیاط مصرف کنند.

چای دارچین

 

چای دارچین (طبیعت گرم و خشک)

خواص: محرک اعصاب، ضد وسواس و جنون، مۆثر در درمان ناراحتی‌های گوارشی، دیابت، دردهای استخوانی و سردی بدن، تقویت کبد و معده.

طرز تهیه: چند قلم دارچین + 2 لیوان آب جوش + نبات

چای زنجبیل (طبیعت گرم و خشک)

خواص: بالا برنده فشارخون، ضد ضعف اعصاب، تقویت حافظه، ضد درد مفاصل، تقویت کننده قوای جنسی، مقوی معده، خون ساز، ضد سم غذایی.

طرز تهیه: یک قاشق چای‌خوری کوبیده زنجبیل + 2 لیوان آب جوش + نبات

چای اسطوخودوس (طبیعت گرم و خشک)

خواص: آرام بخش اعصاب، تقویت کننده سلول‌های مغزی، ضد میگرن، ضد زکام و آسم و برونشیت، ضد اگزما، مۆثر در درمان روماتیسم.

طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات

چای آویش (طبیعت معتدل)

خواص: بالا برنده فشارخون، تقویت اعصاب، رفع کولیت‌های مزمن، مدر (ادرارآور)، ضد انگل و رطوبت بدن، ضد صفرا، مۆثر در درمان زکام، سرفه و آسم، اشتهاآور، کاهش دهنده غلظت خون، مقوی جهاز هاضمه (گوارش)، تقویت بینایی.

 طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات

چای نعناع یا پونه (طبیعت گرم)

خواص: ضد اسهال و استفراغ، ضد نفخ، مقوی معده، خوش‌بوکننده دهان، رفع خستگی، مۆثر در درمان بیماری‌های ریوی از جمله تنگی تنفس آسم، سرفه، مقوی قلب، مۆثر در درمان سرماخوردگی.

طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات

چای اکلیل کوهی (طبیعت گرم و معتدل)

خواص: گیاه معجزه‌گر، مقوی اعصاب، مدر (ادرارآور)، ضد عفونت کلیه، ضد صفرا، ضد دلهره و اضطراب، ضد زکام و سرماخوردگی، ضد آسم، ضد سیاه سرفه، تقویت کننده بدن، مقوی معده، ضد دردهای روماتیسمی و استخوان و کمر، مۆثر در دفع سنگ‌های کلیه و کیسه صفرا.

طرز تهیه: 2 قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات

چای بنوشید تا دندان هایتان سالم بماند

 

چای مرزنجوش (طبیعت گرم)

خواص: آرام بخش، بهترین داروی میگرن کهنه و سردرد، ضد نفخ، ضد سرماخوردگی، ضد اسهال، خلط‌آور، تب بر، اشتهاآور.

طرز تهیه: 1 قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات

چای بهارنارنج (طبیعت گرم)

خواص: آرام بخش، تقویت کننده قلب و اعصاب، مفرح و نشاط آور.

طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات

 

چای گلپر (طبیعت گرم و خشک)

خواص: تقویت کننده قوی حافظه، ضد فراموشی، ضد صرع، کمک به درمان اسهال، تقویت کننده قوه جنسی، کمک به هضم غذا، اشتهاآور، ضد جوش و دُمل.

طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات

چای آلبالو (دم کرده میوه آلبالو)

خواص: اشتهاآور، کمک به هضم غذا، پایین آورنده فشارخون.

طرز تهیه: آلبالو رسیده بدون دم 200 گرم + 4 لیوان آب جوش + نبات

چای گل گاوزبان و سنبل طیب (طبیعت گرم و تر)

خواص: آرام بخش اعصاب، خواب آور، ضد سردردهای عصبی، ضد سودا و صفرا، ضد قولنج و اسپاسم، ضد تشنج و صرع.

طرز تهیه: 4 قاشق چای‌خوری گل گاوزبان یا 1 قاشق سنبل الطیب به علاوه 1 عدد لیمو عمانی.

چای دارچین و زنجبیل

طرز تهیه: چوب دارچین خرد شده یک قاشق غذاخوری + زنجبیل به اندازه یک بندانگشت یا یک قاشق چای‌خوری پودر آن + 3 لیوان آب جوش 30 دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد، در زمان مصرف بهتر است با کمی عسل شیرین شود.

چای پونه کوهی و آویش

خواص: این نوشیدنی برای فصل پاییز و زمستان بسیار مناسب بوده و خاصیت ضد عفونی کننده دارد، برای سرماخوردگی بسیار مناسب است.

طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری آویش + یک قاشق غذاخوری پونه + 3 لیوان آب جوش (بهتر است در زمان مصرف با عسل شیرین شود)

چای میوه گل نسترن (طبیعت گرم)

خواص: پایین آورنده فشار خون و قند خون، سرشار از ویتامین ث، ضد سرماخوردگی، مقوی معده، ضد اسهال.

طرز تهیه: میوه گل نسترن (15 عدد) در یک قوری (2 لیوان آب جوش) به همراه مقداری نبات، دم شود.

چای

 

 

چای سبز

خواص: ضد سرطان، محرک سیستم ایمنی بدن، کاهش پرفشاری خون، ضد افسردگی، سبب پایین آمدن خطر بیماری انسداد شریان‌ها می‌شود، خطر لخته شدن خون و سکته‌ها را کاهش می‌دهد.

تذکر: در اصل، گیاه چای سبز و سیاه یکی است. در صورتی که برگ تازه چای را به سرعت خشک کنند چای سبز به دست می‌آید ولی زمانی که برگ چای مورد تخمیر قرار گیرد، تغییراتی در رنگ و بـو، مزه و مواد و اثرات آن نسبت به چای سبز ایجاد می‌شود و چای سیـاه به دست می‌آید.

چای سیاه (چای معمولی)

خواص: خواص چای سیاه یا همان چای معمولی، کمتر از چای سبز است.

عوارض چای سیاه:

1. افزایش ترشح اسید معده که باعث تشدید ناراحتی‌های معده می‌شود.

2. چای سیاه مانع از جذب آهن شده و کم خونی ناشی از فقر آهن را تشدید می‌کند.

3. کافئین موجود در چای سیاه، احتمال ایجاد بیماری سیستیت را افزایش می‌دهد.

4. از نظر طب اسلامی و سنتی، چای سیاه باعث افزایش تولید خلط سودا در بدن می‌شود.

 


 

باشگاه کاربران تبیان - برگرفته از تبلاگ: شهرستان گرمه

 منبعwww.tebyan.net




:: موضوعات مرتبط: علمي , جالب , ,
:: برچسب‌ها: چای , انواع چای , انواع چای های گیاهی ,
:: بازدید از این مطلب : 4687
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 31 مرداد 1392 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: